Naam:
murmtravels.reislogger.nl
Reisverhalen:
Foto’s:

Over mij

Ik ben Mirjam Gootjes, afgestuurde aan het VWO. Dat was geen makkie, maar ik heb het gehaald!

Ik speel gitaar, beetje piano, en ben de laatste tijd erg creatief bezig. Ik sport graag, en daarom fitness ik sinds ik vrijheid heb minstens 3x per week. Met mijn 12 zwemdiploma's wil ik ook weer wekelijks een duikje nemen, maar door de daar aan vastgebonden kosten wacht ik op het mooie weer om dan te zwemmen in het Ijsselmeer.

Naast deze hobby's heb ik veel van mijn tijd gewerkt in een supermarkt waar ik brood, kaas en vlees verkoop. Hoewel het werk daar meestal uit schoonmaken bestond, mocht ik ook zo af en toe nog wel eens een pakketje ham samenstellen of een broodje bakken. Sinds de terug komst van mijn reis ben ik in een andere supermarkt gaan werken, waar ik voornamelijk kassa moet zitten. Op zoek naar een studie en tijdinvulling doe ik nog veelal door Nederland reizen en dingen. :)

Over mijn reis

Met het halen van mijn VWO-Diploma was het startsein voor de grotereis gegeven. De reis gaat richting Nieuw-Zeeland, maar daarvoor zal ik eerst cultuur snuiven in Vietnam, Laos en Thailand.

De eerste twee Zuidoost-Aziatische landen zie ik terwijl ik meereis met een groepreis. Verschillende keuze-activiteiten zorgen ervoor dat ik zoveel mogelijk kan doen wat ik zelf wil.

Het derde land, Thailand, beleef ik nog 8 dagen met de groep. Daarna verblijf ik nog bij een meisje die ik met trots een vriendin kan noemen.  Ooit was zij uitwisselingsstudent bij mij op de middelbare school, maar nu ga ik zien hoe zij daar leeft. We zullen ook vele dingen zien, maar wat: I've got no idea.

En dan 4.5 maand Nieuw Zeeland. Misschien langer, als het allemaal meevalt en meezit. Veel reizen, met werk tussendoor. Ik hoop op veel nieuwe contacten en aardige kiwi's.

C'est ça, ciao!

Bezochte landen

Ik heb 15 landen (6%) bezocht:

Andorra, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Laos, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Spanje, Taiwan, Thailand, Verenigd Koninkrijk, Vietnam.